Train&Zo heet u welkom!

Curriculum

Johanneke van Laarschot

Na mijn propedeuse Lerarenopleiding Nederlands en Engels aan de Hogeschool Utrecht besluit ik verder te gaan studeren aan de Universiteit Utrecht. Daar sluit ik de studie Algemene Letteren in 1996 succesvol af. Mijn specialisatie tijdens deze studie is communicatiekunde met als vrije variant intercultureel management en interculturele communicatie. Mijn stage doorloop ik bij trainingsbureau Vergouwen Overduin b.v.

Tijdens mijn werk als docent communicatieve vaardigheden op het Summa College behaal ik via Fontys Hogeschool een diploma Didactisch Bekwaam voor het mbo, waarmee ik officieel bevoegd ben om voor de klas te staan op het mbo en het volwassenenonderwijs.

Na mijn studie volg ik een aantal aanvullende opleidingen op het gebied van Service Management en verdiep ik me meer in het trainers- en coachingsvak middels een leergang 'Coachen van Leerprocessen', 'NLP voor Trainers' en 'TA voor docenten'. Daarnaast worden mij verschillende nuttige tools aangereikt tijdens de trainingen 'Inzicht in Invloed' en 'Inzicht in Krachtenvelden' en in een workshop 'Situational Self Leadership'.

Waardevolle kennis op het gebied van (stem)expressie doe ik onder meer op tijdens mijn lessen klassieke zang, een cursus Nederlands met Gebaren (NmG) en een opleiding tot Voice Over/Stemacteur.

Naast al deze zinvolle opleidingen, cursussen en trainingen heb ik vooral veel 'vlieguren' gemaakt in het vak en rondgeneusd in de keukens van vele verschillende organisaties met uiteenlopende mensen.